Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Το Ιράκ έκανε εξαγωγές άνω του 1 δισ. βαρελιών πετρελαίου το 2015

Bloomberg: Το Ιράκ έκανε εξαγωγές άνω του 1 δισ. βαρελιών πετρελαίου το 2015
Τα έσοδα του Ιράκ από το πετρέλαιο άγγιξαν τα 50 δισ. δολάρια τη χρονιά που έφυγε
Το Ιράκ εξήγαγε 1,097 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου το 2015, που του απέφεραν 49,079 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται πηγές του ιρακινού υπουργείου πετρελαίου.
Πιο αναλυτικά, τον Δεκέμβριο πούλησε 99,7 εκ. βαρέλια πετρελαίου αποκομίζοντας 2,973 δισ. δολάρια, ενώ το ρεκόρ πωλήσεων για το 2015 καταγράφηκε τον Νοέμβριο με 100,9 εκ. βαρέλια.
Η μέση τιμή ανά βαρέλι ήταν 44,74 δολάρια, ενώ το Ιράκ που είναι η πέμπτη χώρα στον κόσμο σε αποθέματα πετρελαίου χρειάζεται να αυξήσει την παραγωγή του αργού, διότι οι χαμηλότερες τιμές έχουν συρρικνώσει τα κυβερνητικά έσοδα.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την περασμένη χρονιά, καθώς ο ΟΠΕΚ υπερασπίστηκε το μερίδιο αγοράς σε βάρος της παραγωγής στις ΗΠΑ.
Η δεύτερη χώρα του ΟΠΕΚ σε παραγωγή αργού πετρελαίου αντιμετωπίζει μία επιβράδυνση στην επένδυση εξαιτίας των χαμηλότερων τιμών πώλησης, την ίδια στιγμή που βρίσκεται και σε έναν πόλεμο με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που έχουν καταλάβει το βορειοδυτικό τμήμα του Ιράκ.
Σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley η παραγωγή του Ιράκ θα αρχίσει να μειώνεται από το 2018, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη εκτίμηση για υψηλότερη παραγωγή κάθε χρόνο μέχρι το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης