Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Η Κίνα αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο που θα αντιμετωπίσουν οι μετοχές της Wall Street το 2016

tags :
CNN: Η Κίνα αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο που θα αντιμετωπίσουν οι μετοχές της Wall Street το 2016
Η Κίνα σταδιακά μετασχηματίζεται σε μια περισσότερο ανεπτυγμένη οικονομία με αποτέλεσμα να χρειάζεται λιγότερες πρώτες ύλες
Η Κίνα αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο που θα αντιμετωπίσουν οι αμερικανικές μετοχές το 2016, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου CNN με αφορμή την αρνητική επίδραση που είχε στη Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση του έτους η μεγάλη πτώση στα κινεζικά χρηματιστήρια.
Ο επενδυτικός πανικός στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για κάθε αρνητικό στοιχείο που δημοσιεύεται στην Κίνα, φαντάζει απόλυτα φυσιολογικός στο CNN, καθώς η πλειονότητα των επαγγελματιών επενδυτών στις ΗΠΑ συμφωνεί ότι η Κίνα αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο για τις μετοχές στο αμερικάνικο χρηματιστήριο.
Άλλωστε, η Κίνα παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη.
Η εκρηκτική της ανάπτυξη συμπαρέσυρε κατά το παρελθόν ανοδικά πολλές χώρες του κόσμου, ιδιαίτερα χώρες της λατινικής Αμερικής που παράγουν τις πρώτες ύλες που καταναλώνει, όπως και την Αυστραλία.
Όμως, η Κίνα σταδιακά μετασχηματίζεται σε μια περισσότερο ανεπτυγμένη οικονομία με αποτέλεσμα να χρειάζεται λιγότερες πρώτες ύλες, γεγονός που όμως προκαλεί ανησυχία ότι η ανάπτυξη στη χώρα επιβραδύνεται με ταχύτερο ρυθμό απ' ότι υπολογιζόταν αρχικά.
Όπως επισημαίνει το CNN, η υπερβολική αντίδραση των επενδυτών στα αρνητικά στοιχεία μεταποιητικής δραστηριότητας που δημοσίευσε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016 ο κινεζικός όμιλος ΜΜΕ Caixin - τα οποία προκάλεσαν την κατακρήμνιση των τιμών στα κινεζικά χρηματιστήρια - αποκαλύπτει και τη δυσπιστία των επενδυτών απέναντι στα επίσημα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης και την ευκολία με την οποία πιστεύουν ανεξάρτητους παρατηρητές.
Το CNN προειδοποιεί, ότι σε περίπτωση που όντως η κινεζική ανάπτυξη επιβραδύνεται περισσότερο από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, αυτό θα μπορούσε να παρασύρει ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.
Αυτό, με τη σειρά του θα προκαλούσε βεβαίως την υποχώρηση των τιμών των μετοχών στη Wall Street για τη διαμόρφωση των αποτιμήσεων των εταιρειών σε χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης