Τελευταία Νέα
Διεθνή

Praet (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει «plan B» για την επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

Praet (ΕΚΤ): Δεν υπάρχει «plan B» για την επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη
Δικαιολογημένες οι ανησυχίες της Γερμανίας για την ποσοτική χαλάρωση, θα ήταν όμως πιο σοβαρές αν η ΕΚΤ δεν ακολουθούσε την τρέχουσα πολιτική
Τη δέσμευση της ΕΚΤ για την επαναφορά του πληθωρισμού στα επίπεδα του 2% επανέλαβε ο επικεφαλής οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας, Peter Praet, σε συνέντευξή του στον βελγικό Τύπο.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν υπάρχει Plan B για την επίτευξη του στόχου» και τόνισε ότι «ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο επιθυμητό σημείο, εφόσον τυπωθεί αρκετό χρήμα».
Παράλληλα, σημείωσε η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να υλοποιήσει τον στόχο της, αναφέροντας ότι «εάν τυπώσει αρκετά χρήματα, είναι σίγουρο ότι ο πληθωρισμός θα ενισχυθεί».
Ωστόσο, ο Peter Praet αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν, λόγω της κατάρρευσης των τιμών στην αγορά του πετρελαίου και των μετάλλων.
Όσον αφορά τις ενστάσεις του Βερολίνου για την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος της «φούσκας» συνιστά μία δικαιολογημένη ανησυχία και επισήμανε ότι «εάν η ΕΚΤ δεν ακολουθούσε την τρέχουσα πολιτική, οι ανησυχίες θα ήταν ακόμη πιο σοβαρές, καθώς η οικονομία θα εξακολουθούσε να βρίσκεται στην πρότερη, δυσμενή κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης