Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble (Γερμανία): Ελαφρώς υψηλότερα επιτόκια θα ήταν προτιμότερα

Schaeuble (Γερμανία): Ελαφρώς υψηλότερα επιτόκια θα ήταν προτιμότερα
Οι πολιτικοί δεν πρέπει να συμβάλλουν στην υπερβολική αντίδραση για τα προβλήματα στην Κίνα και τις τιμές του πετρελαίου, τόνισε ο γερμανός υπ. Οικονομικών
Υπέρ των υψηλότερων επιτοκίων τάχθηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Spiegel».
Ερωτηθείς τι τον φοβίζει περισσότερο, ο πιθανός αντίκτυπος της κινεζικής κρίσης στη Γερμανία ή τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, ο Wolfgang Schaeuble τόνισε ότι «ελαφρά υψηλότερα επιτόκια θα ήταν καλύτερα για εμένα», προσθέτοντας ότι στα τρέχοντα επίπεδα δεν εκπληρώνουν την οικονομική τους λειτουργία και ότι αυτό οδηγεί σε εξαιρετικές διακυμάνσεις.
Παράλληλα, τόνισε ότι για την ανάπτυξη είναι απαραίτητες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ αναφερόμενος στην Κίνα, σημείωσε ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να συμβάλλουν στην υπερβολική αντίδραση για τα προβλήματα στην Κίνα και τις τιμές του πετρελαίου.
Όπως ανέφερε, υπάρχουν μια σειρά από κρίσιμες εξελίξεις που πρέπει να παρακολουθούμε στενά, όπως επίσης πρέπει να δοθεί προσοχή στο τι βλέπουμε ως σημάδι κρίσης.
«Στην Κίνα, τα διψήφια ποσοστά ανάπτυξης ήταν επικίνδυνα και τώρα που η χώρα παρουσιάζει ανάπτυξη 6,9% αυτό ξαφνικά θεωρείται ως καταστροφή για την παγκόσμια οικονομία.
»Επίσης, η έντονη πτώση των τιμών του πετρελαίου υποδηλώνει ότι προηγουμένως ήταν πλήρως φουσκωμένες», σημείωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης