Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μέλλον της Βρετανίας στην Ε.Ε. στο επίκεντρο της επικοινωνίας Merkel - Cameron - Στόχος η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής

Το μέλλον της Βρετανίας στην Ε.Ε. στο επίκεντρο της επικοινωνίας Merkel - Cameron - Στόχος η συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής
O Cameron ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία με τους ηγέτες της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής του επόμενου μήνα (18-19 Φεβρουαρίου)
Την ανάγκη πιο εντατικής προσπάθειας προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για μια διαφορετική σχέση μεταξύ της Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισαν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron και η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού.
O Cameron ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία με τους ηγέτες της ΕΕ για τα σχέδια του να επαναδιαπραγματευτεί η συμφωνία της Βρετανίας με την ένωση στη σύνοδο κορυφής του επόμενου μήνα (18-19 Φεβρουαρίου).
Ενδεχόμενη συμφωνία θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για δημοψήφισμα στη Βρετανία ακόμα και τον Ιούνιο του 2016.
Άλλωστε ο κίνδυνος Brexit ήταν το θέμα που κυριάρχησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, με τους ηγέτες και τους οικονομολόγους να προειδοποιούν για τις αρνητικές συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης