Τελευταία Νέα
Διεθνή

Heller (FED): Η FED φοβάται και την ίδια της τη σκιά – Το πολύ να γίνουν τρεις αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ το 2016

Heller (FED): Η FED φοβάται και την ίδια της τη σκιά – Το πολύ να γίνουν τρεις αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ το 2016
Καθώς περνά ο χρόνος και πλησιάζουμε στις προεδρικές εκλογές, πιο δύσκολα η FED θα αλλάξει πολιτική, σημειώνει το πρώην μέλος του δ.σ. των διοικητών του Federal Reserve System
Μπορεί η FED να μην απέσυρε από το τραπέζι περισσότερες αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων, ωστόσο είναι πιθανόν ότι θα είναι πολύ προσεκτική στις κινήσεις της εν όψει και των προεδρικών εκλογών στη χώρα, τονίζει με δηλώσεις του στο CNBC ο Robert Heller, πρώην μέλος του δ.σ. των διοικητών του Federal Reserve System μεταξύ 1986-1989.
«Η FED η ίδια λέει ότι θα προχωρήσει σε τέσσερις ακόμη αυξήσεις επιτοκίων, όμως εκτιμώ ότι φοβούνται και την ίδια τους τη σκιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Heller και πρόσθεσε ότι «οποτεδήποτε έρχεται η στιγμή για αύξηση των επιτοκίων, αρχίζουν να υπαναχωρούν και δεν θέλουν να το κάνουν».
«Έτσι, δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν πραγματοποιούνταν μόνον δύο αυξήσεις επιτοκίων. Προβλέπω δύο με τρεις», τόνισε.
Πάντως, αν και ο Heller εκτιμά ότι θα γίνουν αυξήσεις επιτοκίων, από την άλλη επισημαίνει ότι η FED είναι αντιμέτωπη με περιορισμένο πολιτικό χρόνο.
«Καθώς προχωρά το έτος, φθάνουμε ολοένα και πιο κοντά στις προεδρικές εκλογές», σημειώνει και συμπληρώνει ότι «καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές, η FED θα είναι πάρα πολύ διστακτική στο να αλλάξει πολιτική. Αύγουστος, Σεπτέμβριος και μετά το παιχνίδι τελείωσε».
Παράλληλα, ο Robert Heller προβλέπει ότι θα ανακοινωθούν ορισμένα όχι και τόσο καλά στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ το δ' τρίμηνο του 2015, κάτι που θα αποτελέσει ένα ακόμη στοιχείο ώστε να μην προχωρήσει σε κινήσεις η FED, τουλάχιστον μέχρι να φανεί ενίσχυση της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης