Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουδέτερη ζώνη πλάτους 200 μέτρων στα σύνορα με τη Λευκορωσία επαναφέρει η Πολωνία

Ουδέτερη ζώνη πλάτους 200 μέτρων στα σύνορα με τη Λευκορωσία επαναφέρει η Πολωνία
Στόχος η αντιμετώπιση των αυξημένων αριθμών μεταναστών
Την επαναφορά μιας ουδέτερης ζώνης κατά μήκος των συνόρων της με τη Λευκορωσία, πλάτους 200 μέτρων, πρόκειται να επαναφέρει από την επόμενη εβδομάδα η Πολωνία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Donald Tusk.
«Μας συστάθηκε να επαναφέρουμε γρήγορα την ουδέτερη ζώνη πλάτους 200 μέτρων σε αυτή την περιοχή όπου είναι δυνατό...
Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μια τέτοια απόφαση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας» υποστήριξε ο Tusk, κατόπιν του περιστατικού με τον σοβαρό τραυματισμό ενός Πολωνού στρατιώτη από μετανάστη στη συνοριακή γραμμή.
Υπενθυμίζεται πως μια ουδέτερη ζώνη που εμπόδιζε τον οποιονδήποτε να προσεγγίζει τα σύνορα, είχε δημιουργηθεί το 2021 ύστερα από τη συρροή μεταναστών από τη Μέση Ανατολή στο έδαφος της Λευκορωσίας.
Τότε η Πολωνία είχε κατηγορήσει τη Λευκορωσία ότι είχε ανοίξει… ταξιδιωτικά γραφεία στη Μέση Ανατολή για να προσφέρει μια νέα οδό προς την Ευρώπη για τους μετανάστες.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι πολωνικές αρχές κάνουν λόγο για αύξηση του αριθμού των μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα καθώς και για αύξηση των βίαιων περιστατικών.
Σε αυτό το πλαίσιο η Πολωνία σχεδιάζει να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη στα σύνορα και να δαπανήσει το ποσό των 2,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση των συνόρων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης