Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Να μην χαθεί το momentum στις συζητήσεις με Αθήνα – Ευθύνη και των δύο μερών η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Moscovici: Να μην χαθεί το momentum στις συζητήσεις με Αθήνα – Ευθύνη και των δύο μερών η ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν και έγιναν πέρυσι, αρχίζουν να αποδίδουν, εκτίμησε ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων
Αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τις συζητήσεις που διεξάγονται μεταξύ Θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να χαθεί το momentum.
Ερωτηθείς σχετικά με την Ελλάδα ο Pierre Moscovici κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των «χειμερινών προβλέψεων» για την ευρωπαϊκή οικονομία, τόνισε ότι η αξιολόγηση είναι σε εξέλιξη και ότι οι προβλέψεις που ανακοινώθηκαν είναι καλό σημάδι γιατί δείχνουν σταθεροποίηση.
Μάλιστα, εκτίμησε ότι οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν και έγιναν πέρυσι, αρχίζουν να αποδίδουν.
Όπως ανέφερε, η οικονομία πήγε καλύτερα, σημείωσε, υπό το πρίσμα ότι η προηγούμενη πρόβλεψη για ύφεση 2,5% του ΑΕΠ το 2015 δεν επιβεβαιώθηκε και αντ’ αυτού η οικονομία έμεινε σταθερή, ενώ αναμένεται τώρα να ανακάμψει το δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Αυτές οι «ανοδικές» προβλέψεις δεν πρέπει να σταματήσουν το momentum, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι θέλει να τελειώσει το συντομότερο η αξιολόγηση, κάτι ωστόσο που όπως υπογράμμισε είναι «ευθύνη και των δυο μερών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης