Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Deutsche Bank υποστηρίζει ότι έχει αρκετά χρήματα στο ταμείο της για να αποπληρώσει τα Cocos του Απριλίου

Bloomberg: Η Deutsche Bank υποστηρίζει ότι έχει αρκετά χρήματα στο ταμείο της για να αποπληρώσει τα Cocos του Απριλίου
Οι μετοχές της τράπεζας υποχωρούν, λόγω των αμφιβολιών για την ικανότητα της τράπεζας να προχωρήσει στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της
Επιδιώκοντας να καθησυχάσει τους επενδυτές σχετικά με την ικανότητά της να αποπληρώσει τα κουπόνια του πιο επικίνδυνου χρέους της, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι έχει επαρκή χρήματα στο ταμείο της τόσο για φέτος όσο και για το 2017, τα οποία προέρχονται κυρίως από την πώληση του μεριδίου της στην τράπεζα Huaxia Bank.
Η τράπεζα με έδρα τη Φρανκφούρτη έχει περιθώριο για πληρωμές 1 δισ. ευρώ εντός του 2016, αρκετά δηλαδή για να καλύψει τα περίπου 350 εκατ. ευρώ που θα απαιτηθούν τον Απρίλιο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.
Η εκτιμώμενη δυνατότητα αποπληρωμών για το 2017 είναι σχεδόν 4,3 δισ. ευρώ, εξαιρουμένης της όποιας επίπτωσης από τα ετήσια αποτελέσματα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Οι αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητα της Deutsche Bank να αποπληρώσει τα κουπόνια έχει πυροδοτήσει ένα sell-off για τα ομόλογα και τις μετοχές της τράπεζας εντός του 2016, με τη μετοχή να έχει χάσει σχεδόν το 39% της αξίας της.
Τα Cocos (μετατρέψιμες ομολογίες) έχουν πλέον παρόμοια απόδοση, καθώς το κόστος της προστασίας του χρέους μειωμένης εξασφάλισης της τράπεζας για την περίπτωση μη αποπληρωμής του τα επόμενα 5 έτη μέσω της χρήσης CDS έχει υπερδιπλασιαστεί από το τέλος του 2015.
Σε σημείωμά του τη Δευτέρα, ο αναλυτής της CreditSights, Simon Adamson, υπέδειξε την ανησυχία που υπάρχει σχετικά με τη δυνατότητα που έχει ο γερμανός δανειστής να πληρώσει τα κουπόνια του 2017 εάν τα λειτουργικά αποτελέσματα απογοητεύσουν ή εάν τα νομικά έξοδα αποδειχθούν υψηλότερα από τις προβλέψεις.
Το ερώτημα για τους επενδυτές Cocos και τους κατόχους προτιμώμενων ομολογιών είναι εάν η Deutsche Bank έχει αρκετά «διαθέσιμα προς διανομή στοιχεία» για να κάνει τις πληρωμές, επισημαίνει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης