Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο «αλλοπρόσαλλος» μαρξιστής Γ. Βαρουφάκης σύμβουλος του ηγέτη των βρετανών Εργατικών

Reuters: Ο «αλλοπρόσαλλος» μαρξιστής Γ. Βαρουφάκης σύμβουλος του ηγέτη των βρετανών Εργατικών
Κριτήριο η εμπειρία που απέκτησε διαπραγματευόμενος στους κόλπους της ΕΕ, υποστηρίζει ο Jeremy Corbyn
Νέο ρόλο απέκτησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται «αλλοπρόσαλλος μαρξιστής», καθώς, όπως αναφέρει το Reuters, ανέλαβε σύμβουλος του Jeremy Corbyn, του νέου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας.
Ο Corbyn, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έχει δηλώσει ότι προτίθεται να «στρίψει» προς τα αριστερά το κόμμα των Tony Blair - Gordon Brown, ανακοίνωσε ότι ο Γ. Βαρουφάκης θα έχει ρόλο συμβούλου «ως ένα βαθμό» και αυτό λόγω της εμπειρίας του ως προς την ΕΕ με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπος του προηγούμενους μήνες.
«Ο Βαρουφάκης είναι ενδιαφέρων, γιατί προφανώς ήταν μέσα σε όλες τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με την ΕΚΤ, την Κομισιόν και τοκ ΔΝΤ» δήλωσε ο Corbyn στην βρετανική τοπική εφημερίδα Islington Tribune.
«Συνειδητοποιώ ότι δεν είμαστε στην ευρωζώνη αλλά είναι είναι ζήτημα το να μπορέσει κανείς να καταλάβει πως μπορεί να αμφισβητήσει την ιδέα ότι μπορείς να οδηγηθείς στην ευημερία δια των περικοπών όταν στην πραγματικότητα χρειάζεσαι ανάπτυξη για να το πετύχεις», συνέχισε.
«Θεωρώ ότι ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν στην Ελλάδα είναι φοβερός και πρέπει αυτό να αποκαλυφθεί και να γίνει σαφές» κατέληξε.
Το Reuters θυμίζει ότι ο Γ. Βαρουφάκης παραιτήθηκε από υπουργός Οικονομικών τον περασμένο Ιούλιο αρνούμενος να δεχτεί τους όρους του τρίτου προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα, οι οποίοι επέβαλαν επιπλέον μέτρα λιτότητας.
Όπως έγινε γνωστό είχε ήδη συνάντηση με τον εκπρόσωπο του τμήματος οικονομικών του Εργατικού Κόμματος John MacDonnell.
Ο Corbyn είχε ψηφίσει, το 1975, κατά της ένταξης της Βρετανίας στην ΕΕ αλλά σήμερα υποστηρίζει την παραμονή της εντός της Ένωσης υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος για να βελτιωθεί η κοινωνική και η εργατική νομοθεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης