Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η αστυνομία της Β. Ιρλανδίας βρήκε κομμάτια από βόμβα και εκρηκτικά σε κρησφύγετο

Bloomberg: Η αστυνομία της Β. Ιρλανδίας βρήκε κομμάτια από βόμβα και εκρηκτικά σε κρησφύγετο
Υπάρχουν υπόνοιες ότι ίσως σχεδιάζονται επιθέσεις εν όψει των 100 χρόνων από την ιρλανδική εξέγερση κόντρα στη βρετανική ηγεμονία το 1916
Ντεντέκτιβ εντόπισαν ένα σημαντικό τρομοκρατικό κρησφύγετο, το οποίο είχε εκρηκτικά και κομμάτια βόμβας σε αγροτικό πάρκο στη Β. Ιρλανδία την Κυριακή 6 Μαρτίου, αναφέρει το Bloomberg.
Η αστυνομία της Β. Ιρλανδίας ανέφερε ότι αξιωματικοί ανακάλυψαν το κρησφύγετο στο πάρκο Carnfunnock Country, που βρίσκεται 32 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μπέλφαστ, όταν ένας περαστικός ανέφερε ένα ύποπτο αντικείμενο.
Η αστυνομία βρήκε θαμμένα πλαστικά βαρέλια που περιείχαν μία σημαντική ποσότητα υλικών για την κατασκευή βόμβας, κάποιες ημιτελείς συσκευές και εκρηκτικά.
Αυτή η ανακάλυψη ήρθε μετά την προειδοποίηση της αστυνομίας ότι ομάδες του IRA μπορεί να προσπαθήσουν να σκοτώσουν αστυνομικούς, δεσμοφύλακες και στρατιώτες πριν την εκατοστή επέτειο της ιρλανδικής εξέγερσης κατά της βρετανικής ηγεμονίας το 1916.
Την Παρασκευή 4 Μαρτίου ένας δεσμοφύλακας τραυματίστηκε σοβαρά, όταν μία βόμβα εξερράγη κάτω από το βαν του στο Μπέλφαστ.
Κι ενώ η οργάνωση του IRA έχει προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός από το 1997 και έχει επισήμως αφοπλιστεί από το 2005, μικρές ομάδες που αυτοαποκαλούνται «ο αληθινός IRA” συνεχίζουν να σχεδιάζουν βομβιστικές επιθέσεις.
Τα κομμάτια της βόμβας βρέθηκαν σε μία μεγάλη βρετανική – προτεσταντική περιοχή και ο επικεφαλής επιθεωρητής Gillian Kerney είπε ότι «είναι πολύ νωρίς για να συνδέσουμε αυτά τα ευρήματα με οποιαδήποτε ομάδα Βορειοιρλανδών Καθολικών ή, Προτεσταντικών μαχητών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης