Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fuchs (CDU - Γερμανία): Συρία και Λιβύη, κλειδί για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης

Fuchs (CDU - Γερμανία): Συρία και Λιβύη, κλειδί για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης
Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι είναι δύσκολη η συνεργασία με τις χώρες προέλευσης των προσφύγων
Η Γερμανία αναζητά μια μακροπρόθεσμη λύση για την προσφυγική κρίση, τόνισε σε δηλώσεις του στο CNBC ο αντιπρόεδρος του κόμματος της γερμανίδας καγκελαρίου, του CDU, Michael Fuchs.
Όπως ανέφερε, απαιτείται να βρεθεί μια λύση στην κρίση στην πηγή των προσφυγικών ροών, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να υπάρξει μια λύση που θα περιλαμβάνει τη Συρία και τη Λιβύη επίσης, διότι και οι δύο αυτές χώρες ακόμη είναι γεμάτες με πρόσφυγες που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ευρώπη είτε μέσω της Τουρκίας είτε απευθείας από τη Λιβύη στην Ιταλία».
Ωστόσο, ο Michael Fuchs παραδέχθηκε ότι η συνεργασία με τις χώρες προέλευσης των προσφύγων θα μπορούσε να είναι δύσκολη.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του CDU, «ένα από τα προβλήματα στη Λιβύη για παράδειγμα, είναι σε ποιον να μιλήσεις», προσθέτοντας ότι υπάρχουν τρεις διαφορετικές ομάδες που μάχονται μεταξύ τους, δεν υπάρχει ένας υπουργός Εξωτερικών για να συνομιλήσει κανείς».
Ο Fuchs τόνισε, πάντως, ότι «ο ανθρωπιστικός τρόπος είναι ακόμη ο καλύτερος» και συμπλήρωσε ότι «η Γερμανία είναι μια μεγάλη και εύπορη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης