Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBVA: Προβλέπει ανάπτυξη +0,8% της ισπανικής οικονομίας το α' τρίμηνο του 2016

BBVA: Προβλέπει ανάπτυξη +0,8% της ισπανικής οικονομίας το α' τρίμηνο του 2016
Διατηρεί στο 2,7% τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη του ισπανικού ΑΕΠ τόσο το 2016 όσο και το 2017
Ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας κατά 0,8% το πρώτο τρίμηνο του 2016 προβλέπει η ισπανική τράπεζα BBVA έναντι του τελευταίου τριμήνου του 2015, μια βελτίωση που θα συνοδευτεί από τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Στην τελευταία της οικονομική έκθεση, η BBVA υπογραμμίζει ότι η βελτίωση της ισπανικής οικονομίας συνεχίζεται και το 2016 και ότι η ανάπτυξη της ζήτησης επεκτείνεται στο πρώτο τρίμηνο του έτους στηριζόμενη σε παράγοντες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας.
Μεταξύ των πρώτων ξεχωρίζει την πτωτική πορεία των τιμών του πετρελαίου, τη μέτρια ανάπτυξη της παγκόσμιας ζήτησης και κυρίως τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, που εξακολουθεί να διαμορφώνει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ονομαστική ισοτιμία του ευρώ, χαμηλά επιτόκια και παροχή ρευστότητας.
Όσον αφορά το εσωτερικό, η BBVA επισημαίνει ότι η δημοσιονομική πολιτική συνεχίζει να είναι ελαφρά επεκτατική.
Παράλληλα, η ισπανική τράπεζα διατήρησε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στο 2,7% για το σύνολο του 2016 και το 2017, ένας ρυθμός που θα επιτρέψει τη δημιουργία περί του 1 εκατ. νέων θέσεων εργασίας και τη μείωση της ανεργίας πέριξ του 17,5%.
Ωστόσο, η BBVA υπογραμμίζει μεταξύ των κινδύνων την αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική πολιτική στην Ισπανία, σημειώνοντας ότι είναι ενισχυμένη και προσθέτει ότι αν δε επιλυθεί σύντομα με τρόπο γρήγορο και ευνοϊκό, ο αντίκτυπος της αβεβαιότητας αυτής μπορεί να είναι σχετικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης