Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mikl-Leitner (υπ. Εσωτερικών Αυστρίας): Δεν αρκεί το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων

Mikl-Leitner (υπ. Εσωτερικών Αυστρίας): Δεν αρκεί το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων
Δεν θέλουμε αποσπασματικές λύσεις που μόνον θα μεταθέσουν το πρόβλημα των μαζικών μεταναστευτικών ροών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Στόχος μας είναι να ανήκει γενικά πλέον στην ιστορία η μαζική μετανάστευση προς την Ευρώπη, τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Johanna Mikl-Leitner.
Παράλληλα, σημειώνει ότι πρέπει να δοθεί το σαφές μήνυμα πως γενικά δεν υπάρχει πλέον μία ανεξέλεγκτη διέλευση διαμέσου της Ευρώπης, ανεξάρτητα από ποια διαδρομή θα ακολουθήσουν οι πρόσφυγες.
Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Leitner υποστηρίζει έτσι θα μειωθεί και η μεταναστευτική πίεση από την Τουρκία προς την Ελλάδα.
«Δεν αρκεί το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων και δεν θέλουμε αποσπασματικές λύσεις που μόνον θα μεταθέσουν το πρόβλημα των μαζικών μεταναστευτικών ροών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», υπογραμμίζει η αυστριακή υπ. Εσωτερικών που ανήκει στο Λαϊκό Κόμμα.
Σημειώνεται ότι αύριο η Leitner θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Βουλγαρία, συνοδευόμενη από τον αυστριακό υπ. Άμυνας, Hans Peter Doskozil.
Στη συνάντησή τους με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Boiko Borisov, θα συζητηθούν τρόποι υποστήριξης της χώρας, ώστε να αποφευχθεί μία μετατόπιση των προσφυγικών διαδρομών, ενώ θα μεταβούν και στις εγκαταστάσεις στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας.
Σύμφωνα με τον σοσιαλδημοκράτη αυστριακό υπ. Άμυνας, η επίσκεψη αυτή αποτελεί μήνυμα πως η Αυστρία υποστηρίζει τις χώρες που επηρεάζονται από εναλλακτικές διαδρομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης