Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Ό,τι ισχύσει για Τουρκία θα πρέπει να ισχύσει και για άλλες χώρες από όπου περιμένουμε μεταναστευτικές ροές

Renzi: Ό,τι ισχύσει για Τουρκία θα πρέπει να ισχύσει και για άλλες χώρες από όπου περιμένουμε μεταναστευτικές ροές
Η συμφωνία με την Τουρκία θα δημιουργήσει «προηγούμενο» που θα πρέπει να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες, υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός
«Ό,τι συμφωνηθεί με την Τουρκία θα πρέπει να εφαρμοστεί επίσηξς και σε άλλες χώρες οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξημένες προσφυγικές ροές» δήλωσε εισερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi.
Όπως σημείωσε η Ιταλία έχει το φόβο ότι μπορεί πολύ σύντομα να βρεθεί αντιμετώπη με ένα νέο μεγάλο κύμα προσφύγων - μεταναστών από την Β. Αφρική αφού το πλήθος των ανθρώπων που έχουν μετακινηθεί από τις εστίες τους στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστιο.
«Είναι καλό να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Τουρκία» είπε ο Matteo Renzi σπεύδοντας να προσθέσει, όμως, ότι «θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι αν φτάσουμε σε συμφωνία με την Τουρκία, θα λειτουργήσει ως "προηγούμενο": δηλαδή οι κανόνες που θα περιλαμβάνει και που θα ισχύουν για την Τουρκία θα πρέπει να μπορούν να ισχύουν και για άλλες χώρες (πχ στη βόρεια Αφρική) από όπου περιμένουμε μεταναστευτικές ροές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης