Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Επίθεση αυτοκτονίας με 26 νεκρούς και 71 τραυματίες στο Ιράκ, νότια της Βαγδάτης

Reuters: Επίθεση αυτοκτονίας με 26 νεκρούς και 71 τραυματίες στο Ιράκ, νότια της Βαγδάτης
Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters 
Επίθεση αυτοκτονίας έλαβε χώρα σήμερα, Παρασκευή 25 Μαρτίου, στο Ιράκ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 26 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 71 να τραυματιστούν.
Την ευθύνη για την επίθεση, η οποία έγινε στην επαρχία Βαβέλ (Babel), νότια της πρωτεύουσας Βαγδάτης, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Πιο συγκεκριμένα η αιματηρή επίθεση πραγματοποιήθηκε στη γειτονιά Iskandariya, στην οποία κατοικούν τόσο σουνίτες, όσο και σιίτες μουσουλμάνοι, έξω από γήπεδο ποδοσφαίρου, μετά την ολοκλήρωση ερασιτεχνικού αγώνα.
Την ανάληψη της ευθύνης γνωστοποίησε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq, φίλα προσκείμενο στην ομάδα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, είχε γνωστοποιήσει ότι το Ισλαμικό Κράτος βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει πως μέσα στον Μάρτιο ακόμα μία επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 60 ανθρώπους.
Η κλιμάκωση των επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ αποτελούν, ίσως, ένδειξη ότι οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν αποδυναμωθεί, μετά τις πρόσφατες νίκες τους στις δυτικές και βόρειες επαρχίες της χώρας, εκτιμά το Reuters.

www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης