Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosengren (Fed): Περισσότερες και ταχύτερες θα είναι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed το 2016

Rosengren (Fed): Περισσότερες και ταχύτερες θα είναι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed το 2016
«Λίαν απαισιόδοξες οι προβλέψεις των επενδυτών αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed»
Οι αυξήσεις των παρεμβατικών επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ (Federal Reserve) θα είναι περισσότερες και ταχύτερες από αυτές που αναμένει η αγορά, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 ο Eric Rosengren, πρόεδρος της πολιτειακής Federal Reserve Βοστώνης.
Η άποψη του Rosengren βασίζεται στη σταδιακή βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών της οικονομίας των ΗΠΑ, παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Ο ίδιος, χαρακτηρίζει λίαν απαισιόδοξες τις προβλέψεις των επενδυτών αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed, επισημαίνοντας ότι η υψηλή μεταβλητότητα των αγορών διεθνώς έχει πλέον υποχωρήσει.
Η Fed πρόσφατα μείωσε σε δύο - από τέσσερις - τις προβλεπόμενες αυξήσεις στα επιτόκιά της εντός του 2016, όμως η αγορά προβλέπει μόνο μίοα αύξηση επιτοκίων, τον Σεπτέμβριο 2016.
«Αν, όπως αναμένω, τα οικονομικά στοιχεία [των ΗΠΑ] συνεχίσουν να επιδεικνύουν μια μέτρια ανάκαμψη, τότε μάλλον θα είναι κατάλληλη η συνέχιση της σταδιακής αύξησης επιτοκίων ταχύτερα απ' ότι προβλέπει η αγορά των χρηματο-οικονομικών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures), τόνισε ο Rosengren.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης