Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο ιστορικό χαμηλό διατηρεί τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Πολωνίας

Στο ιστορικό χαμηλό διατηρεί τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Πολωνίας
Με το κόστος δανεισμού να διατηρείται στα επίπεδα του Μαρτίου 2015, ο ετήσιος πληθωρισμός της Πολωνίας διαμορφώθηκε στο -0,9% τον περασμένο μήνα
Η Κεντρική Τράπεζα της Πολωνίας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια της για 13ο συνεχόμενο μήνα, καθώς η νέα επιτροπή της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας αψηφά τις εκτιμήσεις για βαθύτερη νομισματική χαλάρωση υπό το πρίσμα του μεγαλύτερου αγώνα αποπληθωρισμού των τελευταίων 60 ετών.
Έτσι, μετά την αλλαγή φρουράς που σημειώθηκε τον Ιανουάριο στην κεντρική τράπεζα, η νέα επιτροπή -μόνο δύο από τα 10 μέλη παρέμειναν ίδια- διατήρησε τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 1,5%, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις 34 οικονομικών αναλυτών που έλαβαν μέρος σε έρευνα που πραγματοποίησε για το θέμα το πρακτορείο Bloomberg.
Με το κόστος δανεισμού να διατηρείται στα επίπεδα του Μαρτίου 2015, ο ετήσιος πληθωρισμός της Πολωνίας διαμορφώθηκε στο -0,9% το Μάρτιο, και η τράπεζα προβλέπει ότι οι μειώσεις τιμών θα συνεχιστούν και στο μέλλον.
¨Τα στοιχεία έχουν μικρή σημασία στην παρούσα φάση, καθώς το νέο συμβούλιο εστιάζει στην εδραίωση της αξιοπιστίας του" επισημαίνει ο Ernest Pytlarczyk, οικονομολόγος της MBank SA στη Βαρσοβία. "Ο βαθύς και επίμονος αποπληθωρισμός είναι γεγονός. Όσο συντομότερα το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς, το θέμα της μείωσης των επιτοκίων θα επανέλθει στο προσκήνιο, μαζί με την αναθεώρησης της στρατηγικής της νομισματικής πολιτικής".
Το ζλότι διατήρησε τα κέρδη του έναντι του ευρώ μετά την ανακοίνωση των επιτοκίων, και διαπραγματεύονταν με άνοδο 0,3%, στα 4,2558.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης