Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η επόμενη αύξηση των επιτοκίων της FED θα βασίζεται σε ισχυρό πληθωρισμό και ανάπτυξη

Bloomberg: Η επόμενη αύξηση των επιτοκίων της FED θα βασίζεται σε ισχυρό πληθωρισμό και ανάπτυξη
Ενδεχόμενη πρόωρη αύξηση των επιτοκίων της Fed θα μπορούσε να βλάψει την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ
Έκκληση για επίδειξη σύνεσης απηύθυναν προς την Federal Reserve δύο εκ των κορυφαίων αξιωματούχων του συστήματος νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ την Τρίτη 12 Απριλίου 2016, ζητώντας η επόμενη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου να αποφασιστεί μόνον μετά από δυναμική άνοδο του πληθωρισμού και της ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker και ο ομόλόγός του στο Ντάλας, Robert Kaplan, ζήτησαν από την επικεφαλής της Federal Reserve, Janet Yellen, να ηγηθεί μιας αργής αύξησης επιτοκίων.
Σε ομιλία του την Τρίτη, ο Harker εξέφρασε την εκτίμηση, ότι αν και η οικονομία των ΗΠΑ είναι θεμελιωδώς υγιής, ο επίμονα χαμηλός πληθωρισμός υποσκάπτει την αξιοπιστία του πληθωριστικού στόχου 2% που έχει θέσει η Fed.
Ο ίδιος, ζήτησε η επόμενη αύξηση επιτοκίων να πραγματοποιηθεί μόνο μετά από αξιόλογη ενίσχυση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, ο Kaplan έκανε τηλεοπτικές δηλώσεις στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, στις οποίες ανέφερε, ότι η αδύναμη ανάπτυξη των ΗΠΑ στο πρώτο τρίμηνο του 2016 πρέπει να καθυστερήσει την επόμενη αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου.
Επισημαίνεται, ότι ουδείς εκ των δύο αξιωματούχων του συστήματος της Federal Reserve δεν διαθέτει εφέτος ψήφο στην επιτροπή FOMC της Fed, που αποφασίζει την νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης