Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «αντεπίθεση» της ΕΚΤ στη γερμανική κριτική - Η ανεξαρτησία της στο επίκεντρο της αυριανής (21/4) συνεδρίασης

Η «αντεπίθεση» της ΕΚΤ στη γερμανική κριτική - Η ανεξαρτησία της στο επίκεντρο της αυριανής (21/4) συνεδρίασης
Στον απόηχο της επίθεσης του W. Schaeuble στον M. Draghi
Στην αντεπίθεση αναμένεται να περάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) απέναντι στην οξύτατη γερμανική κριτική, σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκριτης βρετανικής εφημερίδας «Financial Times».
Ειδικότερα, η εφημερίδα εκτιμά ότι η ανεξαρτησία της ΕΚΤ θα βρεθεί στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης (Πέμπτη 21 Απριλίου) του διοικητικού συμβουλίου, στον απόηχο της έντονης κριτικής που ασκεί μερίδα γερμανών αξιωματούχων στη νομισματική πολιτικής της τράπεζας.
Ανάμεσα στους αξιωματούχους βρίσκεται και ο υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, ο οποίος προχώρησε σε μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του Mario Draghi, διοικητή της ΕΚΤ.
Εφόσον η λήψη νέων μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης στην αυριανή συνεδρίαση κρίνεται έως απίθανη, ο M. Draghi αναμένεται αντ’ αυτού να προχωρήσει σε μια υποστήριξη της πολιτικής της ΕΚΤ και σε μία άμυνα υπέρ του ΔΣ της κεντρικής τράπεζας για τις αποφάσεις του.
Οι FT προχωρούν σε μία σύνοψη των αιχμών και υπαινιγμών της γερμανικής πτέρυγας εναντίον της ΕΚΤ, τονίζοντας ότι πρόκειται για σημαντική σύγκρουση ανάμεσα στο κεντρικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Όπως αναφέρει, πάντως, η βρετανική εφημερίδα, η κοινή γνώμη στη Γερμανία δεν είναι αναφανδόν κατά της ΕΚΤ, καθώς στον γερμανικό Τύπο οι απόψεις διίστανται.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης