Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από τον Ιούνιο 2016 θα ξεκινήσει η ΕΚΤ τις αγορές εταιρικών ομολόγων - Τι πρέπει να γνωρίζετε

tags :
Από τον Ιούνιο 2016 θα ξεκινήσει η ΕΚΤ τις αγορές εταιρικών ομολόγων - Τι πρέπει να γνωρίζετε
Τα ομόλογα πρέπει να έχουν νόμισμα αναφοράς το ευρώ, η απομένουσα έως τη λήξη διάρκειά τους να είναι από έξι μήνες έως 30 χρόνια
Τον Μάρτιο του 2016, η ΕΚΤ έλαβε μια απροσδόκητη απόφαση. Να προχωρήσει σε αγορές εταιρικών ομολόγων ως μέρος του σχεδίου της για τη στήριξη της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη.
Έκτοτε, αναλυτές και επενδυτές συζητούν για τον τρόπο μα τον οποίο η ΕΚΤ θα εφαρμόσει αυτή τη φιλόδοξη απόφαση.
Ποια εταιρικά ομόλογα θα αγοράσει; Με ποιον τρόπο;
Την Πέμπτη η ΕΚΤ έδωσε κάποιες απαντήσεις.
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε χθες τις βασικές τεχνικές παραμέτρους για το πρόγραμμα αγορά εταιρικών ομολόγων.
Οι αγορές των ομολόγων θα πραγματοποιηθούν από έξι εθνικές κεντρικές τράπεζες – του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Φινλανδίας – από συγκεκριμένες χώρες της Ευρωζώνης η κάθε μία, με την ΕΚΤ να συντονίζει τις αγορές.
Τα εταιρικά ομόλογα θα είναι επιλέξιμα για αγορές, εφόσον έχουν αξιόχρεο με βάση τις προβλέψεις του Ευρωσυστήματος, (τουλάχιστον ΒΒΒ- ή το ισοδύναμο του).
Τα ομόλογα πρέπει να έχουν νόμισμα αναφοράς το ευρώ, η απομένουσα έως τη λήξη διάρκειά τους να είναι από έξι μήνες έως 30 χρόνια.
Οι εταιρείες που τα εκδίδουν να έχουν την έδρα τους στην Ευρωζώνη και να μην είναι θυγατρικές τραπεζών.
«Οι λεπτομέρειες της ΕΚΤ βοηθούν, ωστόσο δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς παραμέτρους έως ότου δούμε το πλήρες νομικό κείμενο», σχολιάζει στους Financial Times, ο Hans Lorenzen, επικεφαλής στρατηγικής πιστωτικών προϊόντων της Citigroup.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης