Τελευταία Νέα
Διεθνή

Major (Βρετανία): Ενδεχόμενο Brexit θα επηρεάσει δυσμενώς τις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ

Major (Βρετανία): Ενδεχόμενο Brexit θα επηρεάσει δυσμενώς τις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ
Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα επιδεινωθούν. Η Αμερική χρειάζεται έναν σύμμαχο στο εσωτερικό της Ε.Ε. και δεν θα είμαστε εμείς, τόνισε ο βρετανός πρώην πρωθυπουργός
Ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις στενές σχέσεις που διατηρεί η Βρετανία με τις ΗΠΑ, ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, John Major, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στο ευρωπαϊκό μπλοκ.
«Οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ θα επιδεινωθούν. Η Αμερική χρειάζεται έναν σύμμαχο στο εσωτερικό της Ε.Ε. και δεν θα είμαστε εμείς.
Παράλληλα, η Σκωτία είναι ενδεχόμενο να επιλέξει να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο», σημείωσε ο John Major.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, προειδοποίησε ότι η Βρετανία «θα χάσει έδαφος» για την υπογραφή μιας εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, στην περίπτωση που εγκαταλείψει την Ε.Ε.
Ο John Major ήταν πρωθυπουργός της Βρετανίας την περίοδο 1990-1997.
Ήταν ο τελευταίος συντηρητικός πρωθυπουργός, πριν το σημερινό πρωθυπουργό, David Cameron, που υποστηρίζει την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.
Επί πρωθυπουργίας Major, οι συντηρητικοί στη Βρετανία διαφωνούσαν σχετικά με τη διαμόρφωση ενός πλαισίου σχέσεων με την Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης