Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλή των Λόρδων (Βρετανία): Πολύπλοκο ένα Brexit – Θα ακολουθήσουν χρόνια διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.

Βουλή των Λόρδων (Βρετανία): Πολύπλοκο ένα Brexit – Θα ακολουθήσουν χρόνια διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.
Πέραν των εμπορικών συμφωνιών, δύσκολες οι διαπραγματεύσεις για τα δικαιώματα των 2 εκατ. Βρετανών που ζουν αλλού στην Ε.Ε. και τους ευρωπαίους πολίτες που ζουν στη Βρετανία
Χρόνια διαπραγματεύσεων θα ακολουθήσουν μια αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως όσον αφορά τους μη Βρετανούς που ζουν στη χώρα και τους Βρετανούς που ζουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με έκθεση της Βουλής των Λόρδων, που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016.
Αν και πολλοί επικεντρώνονται στα πιθανά αποτελέσματα των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ε.Ε. και μιας Βρετανίας που μόλις έχει αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό μπλοκ, οι διαπραγματεύσεις θα επικεντρωθούν κυρίως στα δικαιώματα των 2 εκατ. Βρετανών που ζουν αλλού στην Ε.Ε. και των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώνει η Βουλή των Λόρδων.
Πρόκειται για ένα περίπλοκο θέμα, τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής των Λόρδων, Timothy Boswell, σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι μιλάμε για δικαιώματα κατοικίας, φροντίδας υγείας και εκπαίδευσης, αλλά και διατήρησης πληρωμών και πρόσβασης στα παιδιά, για σχέδια έρευνας και συμβόλαια που ξεπερνούν τα σύνορα.
Η επίλυση τέτοιου είδους θεμάτων, σημειώνει, «θα ήταν δύσκολο έργο».
Οι συνομιλίες θα ήταν πολύπλοκες εξαιτίας της ανάγκης η οποιαδήποτε συμφωνία να εγκριθεί τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αντιπροσωπεύοντας τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Το Ευρωκοινοβούλιο το πιθανότερο να αναζητούσε την προστασία των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζεται στην έκθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης