Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΚΤ «κατηγορεί» τη Fed και το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ για διαρροή στοιχείων .... πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις

tags :
Η ΕΚΤ «κατηγορεί» τη Fed και το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ για διαρροή στοιχείων .... πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις
Έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δείχνουν ότι υπήρξε εσωτερική πληροφόρηση traders
Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα ευρήματα νέας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία δείχνουν ότι υπήρξε εσωτερική πληροφόρηση σε traders που κινούνται με βάση τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δημοσίευσε ένα έγγραφο εργασίας - το οποίο σημαίνει ότι δεν έχει επικυρωθεί από τους αξιωματούχους ακόμη - σύμφωνα με το οποίο υπήρξαν "ισχυρές” αποδείξεις ότι υπήρξαν διαρροές ειδικά στους δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης, τις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών, την προκαταρκτική έκθεση ΑΕΠ και το δείκτη μεταποίησης.
Εξετάζοντας τις αγορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών των Η.Π.Α., επτά από τις 21 ανακοινώσεις που κινούν την αγορά παρουσιάζουν ενδείξεις εσωτερικής πληροφόρησης πριν από την επίσημη ώρα παράδοσης.
Οι τιμές άρχισαν να κινούνται στη «σωστή» κατεύθυνση περίπου 30 λεπτά πριν από την ώρα ανακοίνωσης.
Τα στοιχεία αυτά υποδηλώνουν ότι ορισμένοι traders έχουν εσωτερικές πληροφορίες για τα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη.
Αυτό πιθανό να προέρχεται από το συνδυασμό των πληροφοριών και διαρροής με βάση τη συλλογή δεδομένων και την επανεπεξεργασία των δημόσιων πληροφοριών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης