Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυναμική άνοδος 1% της στερλίνας έναντι του ευρώ στις 0,77124 λίρες λόγω αισιοδοξίας για αποφυγή Brexit

Δυναμική άνοδος 1% της στερλίνας έναντι του ευρώ στις 0,77124 λίρες λόγω αισιοδοξίας για αποφυγή Brexit
Το βρετανικό νόμισμα έχει καταντήσει «ανεμοδούρι» των δημοσκοπήσεων περί του βρετανικού δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη στην Ε.Ε.
Εντυπωσιακά κέρδη άνω του 1% καταγράφει η βρετανική στερλίνα έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, ενισχυόμενη δυναμικά το απόγευμα (18:20) μέχρι τις 0,77124 στερλίνες ανά ευρώ, καταγράφοντας τάσεις περαιτέρω ανόδου.
Ως γνωστόν, τις τελευταίες εβδομάδες η αγγλική λίρα έχει καταστεί «όμηρος» του επερχόμενου βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016 περί παραμονής ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., εξασθενούμενη και ενισχυόμενη ανάλογα με την κατεύθυνση - εντός ή εκτός Ε.Ε. - που δείχνουν οι αμφίρροπες δημοσκοπήσεις.
Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά της αισιοδοξίας περί της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. που συνεπήρε τους επενδυτές, προκαλώντας μεγάλη αύξηση της ζήτησης για στερλίνες.
Τις διαισθητικές προβλέψεις των επενδυτών περί της έκβασης του δημοψηφίσματος φαίνεται πως ενίσχυσαν και τα λίγο καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία για την εξέλιξη της αγοράς εργασίας της Βρετανίας.
Από την πλευρά του ευρώ, το κοινό νόμισμα επλήγη από την επιστροφή του φαντάσματος του αποπληθωρισμού (-0,2%) στην ευρωζώνη τον Απρίλιο 2016.
Η στερλίνα ενισχύθηκε στη διεθνή αγορά συναλλάγματος έναντι των περισσοτέρων ξένων νομισμάτων, περιλαμβανομένου του ιαπωνικού, ενισχυόμενη σε ρεκόρ τριών εβδομάδων μέχρι τα 160,30 γιέν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης