Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας χωρίς νέες μεταρρυθμίσεις

MarketWatch: Το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας χωρίς νέες μεταρρυθμίσεις
Ένας συμβιβασμός ΔΝΤ - Ε.Ε. είναι απαραίτητος μέχρι τον Ιούνιο, προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει το ενδεχόμενο μίας χρεοκοπίας
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέστησε σαφές σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου ότι δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, εκτός και εάν η χώρα υλοποιήσει ορισμένες αμφιλεγόμενες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης μία ριζικής αλλαγής του ασφαλιστικού συστήματος.
Όπως επισημαίνει το MarketWatch, τα σχόλια του εκπροσώπου του Ταμείου, Gerry Rice, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις υφιστάμενες προτάσεις των Ευρωπαίων για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το ΔΝΤ ως δανειστής.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε μία σειρά διαφωνιών ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Γερμανία σχετικά με τους όρους του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, το Ταμείο ζητεί περισσότερα σκληρά μέτρα από όσο μπορούν να ανεχτούν οι Ευρωπαίοι δανειστές της χώρας, συμπεριλαμβανομένου ενός σταθερού χαμηλού επιτοκίου για το ελληνικό χρέος και αναβολή πληρωμών για τα δάνεια διάσωσης που έχουν χορηγηθεί στη χώρα.
Ένας συμβιβασμός είναι απαραίτητος μέχρι τον Ιούνιο, προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει το ενδεχόμενο μίας χρεοκοπίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης