Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nowotny (ΕΚΤ): Η νομισματική πολιτική δε μπορεί να αντικαταστήσει την καλή δημοσιονομική πολιτική

tags :
Nowotny (ΕΚΤ): Η νομισματική πολιτική δε μπορεί να αντικαταστήσει την καλή δημοσιονομική πολιτική
Στις αρχές του Ιουνίου (2016) μπορεί να ξεκινήσει η αγορά των εταιρικών ομολόγων από την ΕΚΤ, σύμφωνα με τον E. Nowotny
Η νομισματική πολιτική δε μπορεί να αντικαταστήσει την καλή δημοσιονομική πολιτική, υποστήριξε ο Ewald Nowotny, διοικητής της κεντρικής τραπέζης της Αυστρίας και μέλος του Συμβουλίου Διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ).
«Η οικονομική ανάκαμψη χρειάζεται μια καλή δημοσιονομική πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.
Η εκτίμηση του Nowotny αποτελεί, άλλωστε, κοινή θέση της ΕΚΤ, με τα στελέχη της να «ζητούν» από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης να προβούν σε σχετικές μεταρρυθμίσεις.
Ο Nowotny σημείωσε πως η ΕΚΤ παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή, αλλά και πόσο γρήγορα αυτός θα ενισχυθεί στο β’ εξάμηνο του 2016.
Ο ίδιος επισήμανε, πάντως, πως η ΕΚΤ παρακολουθεί, και ενδεχομένως να πρέπει να αξιολογήσει και να δράσει επί αυτής της αξιολόγησης, και την πορεία των πετρελαϊκών τιμών.
Σύμφωνα με τον Nowotny, η αγορά εταιρικών ομολόγων από την ΕΚΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος QE, μπορεί να ξεκινήσεις στις αρχές του Ιουνίου του 2016.
Τέλος, αξίζει να επισημανθεί, ότι το στέλεχος της ΕΚΤ φέρεται ειπών πως υπάρχει ανάγκη για ένα κοινό εργαλείο για το χρέος στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης