Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erste Bank: Επιτάχυνση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη από τον Σεπτέμβριο 2016 - Αύξηση επιτοκίων Fed τον Ιούλιο

Erste Bank: Επιτάχυνση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη από τον Σεπτέμβριο 2016 - Αύξηση επιτοκίων Fed τον Ιούλιο
Η Erste Bank μείωσε σε 0,3% - από 0,6% - την εκτίμησή της για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη ολόκληρο το έτος 2016
Σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ, που άφησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, η αυστριακή τράπεζα Erste Bank προέβλεψε ως ιδιαίτερα πιθανή τον Σεπτέμβριο του 2016 την αυξητική αναθεώρηση των προβλέψεων της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, που θα επιταχυνθεί προς το τέλος του έτους.
Παρά ταύτα, η ίδια η Erste Bank, μείωσε σε 0,3% - από 0,6% - την εκτίμησή της για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη ολόκληρο το έτος 2016, λόγω της βραδύτερης συρρίκνωσης της πλεονάζουσας παραγωγικής δυναμικότητας της ευρωζώνης σε σύγκριση με τις προβλέψεις.
Για την τράπεζα, «συναγερμό» για την εξέλιξη της ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη προκαλεί η απογοητευτική πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ τον Μάιο 2016 - σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 3 Ιουνίου 2016 - η οποία είχε ήδη καταστεί εμφανής από τον Απρίλιο 2016.
Για την Erste Bank αποτελεί θετικό γεγονός τόσο η ευμεγέθης υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας στις ΗΠΑ από 5,0% σε 4,7% - έναντι εκτιμήσεων της αγοράς για μείωση σε 4,9% - όσο και η υγιής ετησιοποιημένη αύξηση του μισθολογικού κόστους κατά 2,5%.
Σε κάθε περίπτωση, η προσθήκη μόλις 38 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ - έναντι προβλέψεων για 160 χιλιάδες - σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που δημιουργεί το επικείμενο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 περί παραμονής ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., καθιστούν μια αύξηση των επιτοκίων της Fed στη επερχόμενη συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής FOMC (14-15 Ιουνίου 2016) μάλλον απίθανη.
Για την Erste Bank, η επόμενη αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου ΗΠΑ μετατίθεται για τον Ιούλιο 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης