Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές που καίνε την Καλιφόρνια - 30 χιλιάδες σπίτια εκκενώθηκαν

CNN: Τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές που καίνε την Καλιφόρνια - 30 χιλιάδες σπίτια εκκενώθηκαν
Πάνω από 2.000 στρέμματα δασικής έκτασης και θαμνώδους βλάστησης έχουν μετατραπεί σε στάχτες ενώ δύο άτομα τραυματίστηκαν 
Περισσότερα από 30 χιλιάδες σπίτια έχουν εκκενωθεί και πάνω από 5.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές που μένουν λόγω των πυρκαγιών που κατακαούν σχεδόν δύο 24ωρα τεράστιες εκτάσεις κοντά στο Λος Άντζελες καθώς εκτείνονται σε τρία μέτωπα.
Σύμφωνα με το CNN η πόλη Καλαμπάσας, που κατακαίγεται είναι τόπος διαμονής πολλών διάσημων προσωπικοτήτων του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της μουσικής.
Η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και οι δυνάμεις κατάσβεσης έχουν καταφέρει να την περιορίσουν σε ποσοστό μόλις 30% ενώ πάνω από 2.000 στρέμματα δασικής έκτασης και θαμνώδους βλάστησης έχουν μετατραπεί σε στάχτες.
Δύο κατοικίες έχουν υποστεί καταστροφές κι ένα κατάστημα καταστράφηκε ενώ οι αρχές φοβούνται για το ενδεχόμενο να υπάρχουν εγκλωβισμένοι.
Η ζέστη και οι δυνατοί άνεμοι κάνουν το έργο της πυρόσβεσης δύσκολο ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους εξάπλωσης της πυρκαγιάς προς το Τοπάνγκα Κάνυον, μια κοινότητα στο βόρειο τμήμα του Λος Άντζελες, σε ορισμένους κατοίκους οι αρχές δεν επιτρέπουν να επιστρέψουν στις εστίες τους.
Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας τρίτος υπέστη καρδιακή ανακοπή.
Οι πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην περιοχή γύρω στις 16.00 τοπική ώρα χθες (02.00 ώρα Ελλάδας την Κυριακή), με τη μεγαλύτερη ενδεχομένως να οφείλεται σε ένα τροχαίο όπου ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μια κολώνα ηλεκτρισμού.
Το περιοδικό People δημοσίευσε μια φωτογραφία όπου απεικονίζεται ένα μεγάλο σύννεφο καπνού να έχει υψωθεί πίσω από έναν λόφο απειλώντας τις πολυτελείς βίλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης