Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lockhart (Fed): Τον Ιούλιο του 2016 η νέα αύξηση επιτοκίων της Fed, λόγω βρετανικού δημοψηφίσματος

Lockhart (Fed): Τον Ιούλιο του 2016 η νέα αύξηση επιτοκίων της Fed, λόγω βρετανικού δημοψηφίσματος
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Lockhart, η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο πρόκειται να αναπτυχθεί κατά 2% το 2016
Υπέρ της αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων της Federal Reserve με ελαφρά καθυστέρηση - τον Ιούλιο 2016 - αντί στον τρέχοντα μήνα, τάχθηκε την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Ατλάντα, Dennis Lockhart.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του, ο συνδυασμός της απροσδόκητα μικρής βελτίωσης της αγοράς εργασίας τον Μάιο 2016 στη βάση των στοιχείων που δημοσιεύτηκαν την περασμένη Παρασκευή 3/6, μαζί με τον κίνδυνο επικράτησης της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. στο επικείμενο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, απαιτούν υπομονή.
Υπομονή να ξεπεραστεί ο σκόπελος του δημοψηφίσματος, αλλά και για νεότερα στοιχεία περί της ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Lockhart, η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο πρόκειται να αναπτυχθεί κατά 2% στο τρέχον έτος.
Ο ίδιος δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για το μικρό αριθμό νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Μάιο 2016 (μόλις 38 χιλιάδες), καθώς αυτό συνάδει με τη «φυσιολογική επιβράδυνση» στη δημιουργία θέσεων εργασίας που παρατηρείται όσο μία οικονομία πλησιάζει προς το επίπεδο πλήρους απασχόλησης.
Αν και ο Lockhart εφέτος δεν έχει δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή νομισματικής πολιτικής FOMC της Fed - που συνεδριάζει το διήμερο 14-15 Ιουνίου 2016 - η αγορά παρακολουθεί πάντοτε με ενδιαφέρον τις απόψεις του, καθώς θεωρείται εκπρόσωπος της μετριοπαθούς πτέρυγας της κεντρικής τραπέζης του δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης