Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με ακύρωση του δημοψηφίσματος απειλούν οι Αρχές της Βενεζουέλας, αν σημειωθούν επεισόδια

Με ακύρωση του δημοψηφίσματος απειλούν οι Αρχές της Βενεζουέλας, αν σημειωθούν επεισόδια
Το δημοψήφισμα θα καθορίσει την αποπομπή ή μη του Προέδρου Nicolas Maduro
Με ακύρωση του δημοψηφίσματος στην περίπτωση που υπάρξουν βίαια επεισόδια προειδοποιεί τους πολίτες η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Βενεζουέλας, σε μία προσπάθεια να τους παροτρύνει να συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.
Το δημοψήφισμα, το οποίο θα καθορίσει την αποπομπή ή μη του Προέδρου Nicolas Maduro, εγκρίθηκε από τις αρμόδιες Αρχές πριν λίγες ημέρες, μετά τη συγκέντρωση 1,3 εκατομμυρίων υπογραφών.
Αυτή τη στιγμή, 200.000 από τους πολίτες που υπέγραψαν πρέπει να αποδείξουν το γνήσιο της υπογραφής τους μέσω δακτυλικού αποτυπώματος, προκειμένου και επίσημα να προκηρυχθεί δημοψήφισμα.
Στην περίπτωση που το δημοψήφισμα γίνει ως το τέλος του τρέχοντος έτους και υπάρξει καθαίρεση του Maduro, θα διεξαχθούν στη χώρα πρόωρες προεδρικές εκλογές.
Ωστόσο, αν το δημοψήφισμα γίνει το 2017, ο Πρόεδρος θα αντικατασταθεί από τον Αντιπρόεδρο της χώρας.
Οι λάθος πολιτικές κινήσεις του Maduro σε συνδυασμό με την άνευ προηγουμένου πετρελαϊκή κρίση στα τέλη του 2015, οδήγησαν τη Βενεζουέλα σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης.
Πλέον, η χώρα θυμίζει τριτοκοσμική περιοχή, με πλιάτσικα να γίνονται σε καταστήματα, με βασικά αγαθά να βρίσκονται σε έλλειψη και την εγκληματικότητα να είναι ανεξέλεγκτη.
Επιπλέον, η χώρα έχει δανεικές υποχρεώσεις προς τους πιστωτές της οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν, με αποτέλεσμα να πουλά και τα τελευταία αποθέματα χρυσού που διαθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης