Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk στη Bild: Το οριστικό διαζύγιο Βρετανίας, ΕΕ σε περίπτωση Brexit θα οριστικοποιηθεί σε επτά χρόνια

tags :
Tusk στη Bild: Το οριστικό διαζύγιο Βρετανίας, ΕΕ σε περίπτωση Brexit θα οριστικοποιηθεί σε επτά χρόνια
Οι 27 χώρες της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνουν το τελικό αποτέλεσμα και τη νέα σχέση Βρετανίας - ΕΕ που θα προκύψει 
Οι στενές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ που έχουν υπογραφεί τις τελευταίες δεκαετίες απαιτούν χρόνο για να λυθούν σε περίπτωση Brexit.
Το περίφημο «διαζύγιο» της Βρετανίας με την ΕΕ απαιτεί επτά χρόνια σύμφωνα με τους υπολογισμούς του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.
Όπως υποστηρίζει σε περίπτωση που οι βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησής τους από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου θα πρέπει να περιμένουν άλλα επτά χρόνια μέχρι να είναι «εντελώς ελεύθεροι».
Μόνο η λύση των διάφορων συμβάσεων που συνδέουν τη Βρετανία με την Ευρώπη θα αποτελούσε μια «θλιβερή αλλά συγκριτικά απλή» διαδικασία, εξήγησε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild.
Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε περίπου δύο χρόνια, κατά την εκτίμηση του Tusk.
Όμως στη συνέχεια, η καθεμιά από τις υπόλοιπες 27 χώρες-μέλη της ΕΕ καθώς και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνουν το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή τη νέα σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ.
Για να γίνει αυτό θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια και, φοβάμαι ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για επιτυχή κατάληξη σε όλες τις περιπτώσεις, τόνισε ο ευρωπαίος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης