Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Επενδύσεις ύψους 520 εκ ευρώ από την Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα διαπραγματεύεται η Τεχεράνη

Ιράν: Επενδύσεις ύψους 520 εκ ευρώ από την Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα διαπραγματεύεται η Τεχεράνη
Οι συνομιλίες αποσκοπούν στη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων στην πετροχημική βιομηχανία του Ιράν
Επενδύσεις από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα προσπαθεί να προσελκύσει το Ιράν, μετά την άρση των κυρώσεων της δύσης, με την Iρανική εταιρία εμπορίας πετροχημικών προϊόντων (PCCI) να έχει ξεκινήσει ήδη συνομιλίες με επενδυτές από τις χώρες αυτές.
Όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua «οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της PCCI και των επενδυτών από την Ιαπωνία και την Νότια Κορέα, αποσκοπούν στην εισροή επενδυτικών κεφαλαίων 520 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων στην πετροχημική βιομηχανία του Ιράν, με τη μορφή έντοκων πιστωτικών επιστολών (Usance Letter of Credit), σύμφωνα με το διευθυντή της PCCI, Ίσα Μασαγιέκι».
Η συγκεκριμένη μορφή πιστώσεων επιτρέπει την πληρωμή μέσω της παρουσίασης συγκεκριμένων εγγράφων ή σε προκαθορισμένη μελλοντική ημερομηνία, που προβλέπεται στο συμβόλαιο.
Στην επίτευξη της συμφωνίας θα έχει ρόλο και το ιρανικό υπουργείο των Οικονομικών, που θα διασφαλίσει κρατικές εγγυήσεις.

Επενδύσεις δισ δολαρίων και στον κρατικό αερομεταφορέα 

Στο μεταξύ η Τεχεράνη προσώρησε σε παραγγελία – μαμούθ από την Boeing για να εξοπλλίσει την κρατική Iranair, καθώς όπως ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος της, Farhad Parvaresh, η εταιρεία «χρειάζεται 300 αεροσκάφη για την επόμενη δεκαετία».
«Οι συναντήσεις και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. 
Ελπίζουμε ότι στο μέλλον μπορούμε να φτάσουμε σε μια αμοιβαία κατανόηση.
O αριθμός και ο τύπος των αεροσκαφών είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί στο μέλλον, αλλά το πρώτο βήμα είναι να έχουμε μια αμοιβαία κατανόηση», υποστήριξε ο κ. Parvaresh.
Λίγους μήνες νωρίτερα, μετά την άρση των κυρώσεων της Δύσης κατά της Τεχεράνης, η Iranair παρήγγειλε 118 αεροσκάφη από την Airbus, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα ανέρχεται στα 27 δισ. δολ.
Ωστόσο, ο πρόεδρος τόνισε πως το deal με την Boeing δεν θα είναι μεγαλύτερο από αυτό της Airbus… 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης