Τελευταία Νέα
Διεθνή

YouGov: Πώς ψήφισαν στο δημοψήφισμα οι υποστηρικτές των μεγαλύτερων βρετανικών κομμάτων

YouGov: Πώς ψήφισαν στο δημοψήφισμα οι υποστηρικτές των μεγαλύτερων βρετανικών κομμάτων
Υποστηρικτές των Συντηρητικών και του UKIP τάχθηκαν υπέρ του Brexit, με τους Εργατικούς και τους Φιλελεύθερους υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.
Μπορεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron να ήταν ο «αρχιτέκτονας» της επαναδιαπραγμάτευσης της ειδικής σχέσης του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε. τον Φεβρουάριο του 2016, να ευθύνεται για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος και να ήταν ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής της παραμονής της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά ταύτα οι ψηφοφόροι των Συντηρητικών ψήφισαν υπέρ του Brexit.
Τη διαπίστωση αυτή περιλαμβάνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης του YouGov που είδε το φως της δημοσιότητας λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, οι υποστηρικτές του - κυβερνώντος κόμματος - των Συντηρητικών φέρονται να ψήφισαν σε ποσοστό 57% υπέρ του Brexit και 43% υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε..
Μεταξύ των υποστηρικτών του κόμματος των Εργατικών, υπέρ του Brexit ψήφισε μόλις το 31%, με το 69% αυτών να ψηφίζει υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε..
Αντίστοιχα φιλο-ευρωπαϊκή ήταν και η στάση των υποστηρικτών του κόμματος των Φιλελευθέρων, οι οποίοι σε ποσοστό 27% ψήφισαν υπέρ του Brexit και 73% ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε..
Τέλος, οι υποστηρικτές του κόμματος της Ανεξαρτησίας (UKIP) του Nigel Farage, ψήφισαν - όπως ήταν αναμενόμενο - στην συντριπτική τους πλειονότητα (93%) υπέρ του Brexit, με μόλις 7% αυτών να ψηφίζει υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης