Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Συνεχίζει την τρέχουσα δημοσιονομική πολιτική η PBoC - «Κλειδί» η μείωση των χρηματοοικονομικών κινδύνων

Κίνα: Συνεχίζει την τρέχουσα δημοσιονομική πολιτική η PBoC - «Κλειδί» η μείωση των χρηματοοικονομικών κινδύνων
Μερικά από τα πολύ σημαντικά μέτρα που θα ληφθούν από τις εγχώριες ρυθμιστικές Αρχές είναι η μείωση φόρων και τελών για τις επιχειρήσεις
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας (People’s Bank of China, PBoC) θα συνεχίσει την τρέχουσα δημοσιονομική της πολιτική, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη σημερινή (27/6) της έκθεση, προκείμενου να τονωθεί η εγχώρια οικονομία, η οποία επιβραδύνει.
Ειδικότερα, η PBoC θα εξασφαλίσει άφθονη ρευστότητα στην εγχώρια αγορά, μέσω των προγραμμάτων OMO, RR, αλλά και των μειωμένων επιτοκίων.
Επίσης, θα υπάρξει μία σειρά από μεταρρυθμίσεις για την μεγέθυνση του χρηματοπιστωτικού τομέα, ενώ μεγάλο στοίχημα αποτελεί για την Τράπεζα και η δραστική μείωση των χρηματοοικονομικών κινδύνων, που αυξάνονται λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης και των μη φυσιολογικών συνθηκών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μερικά από τα πολύ σημαντικά μέτρα που θα ληφθούν από τις εγχώριες ρυθμιστικές Αρχές με σκοπό την αναγέννηση της οικονομίας, είναι η μείωση φόρων και τελών για τις επιχειρήσεις, η περαιτέρω συρρίκνωση του κόστους αναχρηματοδότησης.
Τέλος, η PBoC επανέλαβε στην έκθεση της την επιθυμία της να εγκαταστήσει μία πιο ευέλικτη ισοτιμία για το εγχώριο νόμισα, το γουάν, η οποία θα προσαρμόζεται στις τρέχουσες συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης