Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Το όνειρο της πράσινης ενέργειας του Sigmar Gabriel για την Ελλάδα

Handelsblatt: Το όνειρο της πράσινης ενέργειας του Sigmar Gabriel για την Ελλάδα
Η Handelsblatt τονίζει, ότι "η γερμανική κυβέρνηση βλέπει στη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα με την Ελλάδα, έναν τρόπο να δώσει νέα ώθηση στην οικονομία της χώρας".
Σειρά άρθρων δημοσιεύονται σήμερα Πέμπτη (30/6) στον Γερμανικό Τύπο για τη διήμερη επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομίας και αντικαγκελάριου Sigmar Gabriel στην Ελλάδα, με τους αρθρογράφους πάντως να εκφράζουν επιφυλάξεις για την έκβαση των προγραμματισμένων συναντήσεων του.
Η εφημερίδα Handelsblatt κάνει λόγο για "το πράσινο όνειρο του Gabriel για την Ελλάδα".
Όπως αναφέρει "ο υπουργός Οικονομίας Sigmar Gabriel προσπαθεί να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της οικολογικής ενέργειας κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα".
Προσθέτει δε, ότι "στόχος είναι, η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να βοηθήσει τη χώρα, που πλήττεται από την κρίση".
Τονίζει δε, ότι "η γερμανική κυβέρνηση βλέπει στη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα με την Ελλάδα, έναν τρόπο να δώσει νέα ώθηση στην οικονομία της χώρας και ταυτόχρονα να διαδώσει την ιδέα της στροφής προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρεται συγκεκριμένα στην Τήλο, σημειώνοντας ότι το άγονο νησί των Δωδεκανήσων βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνών μελετών ενεργειακών εμπειρογνωμόνων.
Αναφέρει μάλιστα, ότι η Τήλος θα μπορούσε να καλύψει το 80% των απαιτήσεων της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και τονίζει ότι "οι γερμανικές εταιρείες είναι πιθανό να έχουν μια καλή ευκαιρία".
Στην διαδικτυακή του έκδοση το περιοδικό Focus διερωτάται στον τίτλο του "Πώς θα ορθοποδήσει η Ελλάδα;".
"Μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα προς τη Μεγάλη Βρετανία" αναφέρει το άρθρο, σημειώνοντας ότι "ταυτόχρονα όμως υποβόσκει στην ΕΕ και η ελληνική κρίση".
Όπως αναφέρει "ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Sigmar Gabriel θα συναντήσει σήμερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα" και διερωτάται αν "μπορούν οι Έλληνες να ελπίζουν σε περισσότερη επιείκεια;".
Ταυτόχρονα πάντως επισημαίνεται η δύσκολη θέση, στην οποία συνεχίζει να βρίσκεται η Ελλάδα.
"Η οικονομία στην καταχρεωμένη ευρωπαϊκή χώρα δεν λέει να πάρει μπροστά" αναφέρει και προσθέτει, ότι "μετά από 4 χρόνια ύφεσης παρουσίασε το 2014 ελαφρά ανάπτυξη της τάξης του 0,7%, ωστόσο τους πρώτους τρεις μήνες του 2016 σημειώθηκε ύφεση ύψους 1,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους".
"Έτσι και οι γερμανοί επενδυτές εμφανίζονται συγκρατημένοι" σημειώνεται και καταλήγει αναφέροντας ότι "η πλειοψηφία (σ.σ. των γερμανών επενδυτών) δεν αναμένει γρήγορη ανάκαμψη των γερμανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης