Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fischer (Fed): Δεν σχεδιάζει να δοκιμάσει αρνητικά παρεμβατικά επιτόκια η Fed - Είναι νωρίς για αποτίμηση του Brexit

Fischer (Fed): Δεν σχεδιάζει να δοκιμάσει αρνητικά παρεμβατικά επιτόκια η Fed - Είναι νωρίς για αποτίμηση του Brexit
Μεταξύ των ανησυχιών του Fischer περιλαμβάνεται η ταχύτητα με την οποία η βρετανική οικονομία θα μπορέσει να δημιουργήσει τη νέα της παραγωγική δομή
Δεν σχεδιάζει να δοκιμάσει αρνητικά παρεμβατικά επιτόκια η Federal Reserve, όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρός της - και πρώην διοικητής της κεντρικής τραπέζης του Ισραήλ επί οκταετία - Stanley Fischer την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016 σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
Για τον ίδιο, είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί αν η ψήφος των Βρετανών υπέρ του Brexit έχει μεταβάλλει τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ.
«Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε» τις εξελίξεις, όπως είπε ο Fischer, που πρόσθεσε ότι «ξεκάθαρα είναι ένα τεράστιο γεγονός για το Ηνωμένο Βασίλειο και ένα σημαντικό γεγονός για την Ευρώπη».
Όπως εκτιμά ο ισχυρός άνδρας της Fed, το διμερές εμπόριο των ΗΠΑ με τη Βρετανία δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από το Brexit, αλλά πολλά θα αλλάξουν για την Ευρώπη από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.
Μεταξύ των ανησυχιών του Fischer περιλαμβάνεται η ταχύτητα με την οποία η βρετανική οικονομία θα μπορέσει να δημιουργήσει τη νέα της παραγωγική δομή, αλλά και η προοπτική άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε. να ακολουθήσουν το βρετανικό παράδειγμα εγκατάλειψης της Ένωσης.
Για τον ίδιο, οι οικονομικοί δείκτες των ΗΠΑ έχουν εξελιχθεί ευνοϊκά από τη δημοσίευση της απογοητευτικής πορείας της αμερικανικής αγοράς εργασίας τον Μάιο.
Τα στοιχεία αυτά είναι σημαντικότερα από το Brexit για την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ, όπως τόνισε ο Fischer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης