Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Τουλάχιστον 186 νεκροί και 45 τραυματίες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα νοτιανατολικά της χώρας

Κίνα: Τουλάχιστον 186 νεκροί και 45 τραυματίες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα νοτιανατολικά της χώρας
Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες, καθώς και ισχυρές κατολισθήσεις
Τουλάχιστον 186 νεκροί, καθώς και 45 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τις προηγούμενες μέρες την ανατολική Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα (4/7) οι τοπικές αρχές, με τους μετεωρολόγους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για συνέχεια των έντονων καιρικών φαινομένων και τις επόμενες μέρες.
Συγκεκριμένα, οι καταστροφικές βροχές έπληξαν συνολικά 26 επαρχίες της χώρας, με τις άμεσες οικονομικές ζημιές να υπολογίζονται στα 50,6 δισ. γουάν, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν μέσα στις επόμενες δέκα μέρες.
Να σημειώσουμε ότι οι περισσότεροι κάτοικοι έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες που προκάλεσε η καταιγίδα, ωστόσο αρκετοί ήταν και οι νεκροί λόγω των κατολισθήσεων, που έπληξαν κυρίως την επαρχία Γκουιτζόου.
Τις τελευταίες εβδομάδες, τόσο η Κίνα, όσο και οι γειτονικές της χώρες, έχουν υποστεί ευρείας έκτασης ζημιές, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή της νοτιοανατολική Ασίας, έχοντας ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων.

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης