Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή πτώση -5% στο πετρέλαιο στα 46,47 δολ. λόγω μικρότερης κατανάλωσης αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Ισχυρή πτώση -5% στο πετρέλαιο στα 46,47 δολ. λόγω μικρότερης κατανάλωσης αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Το WTI παρουσίαζει υποχώρηση 11,87% τον τελευταίο μήνα, ενώ το τελευταίο τρίμηνο έχει κερδίσει το 13,10% της αξίας του
Σε χαμηλό επίπεδο διμήνου κατήλθαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, μετά από νέα μεγάλη πτώση τους κατά σχεδόν 5% λόγω της μικρότερης της αναμενόμενης ανάλωσης των πετρελαϊκών αποθεμάτων των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αντίστοιχα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 122 χιλ. βαρέλια ή κατά το ένα τρίτο των εκτιμήσεων της αγοράς.
Νωρίτερα στην εβδομάδα, έρευνα του Reuters είχε προβλέψει πτώση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου κατά 2,3 εκατ. βαρέλια, ενώ προβλέψεις του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έκαναν λόγο για μείωση των αποθεμάτων κατά 6,7 εκατ. βαρέλια.
Την ανησυχία των επενδυτών έχει προκαλέσει και η μείωση της ασιατικής ζήτησης για αργό πετρέλαιο, την οποία συνδέουν με οικονομική επιβράδυνση και ενδεχόμενες δομικές αλλαγές στη ζήτηση.
Πτώση 4,77% ή 2,33 δολαρίων πραγματοποίησε η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου (ΣΜΕ, future) Σεπτεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe, για να περιοριστεί σε 46,47 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, με χαμηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή τα 46,15 δολάρια.
Την τελευταία εβδομάδα, το Brent έχει υποχωρήσει σωρευτικά κατά 6,64%, ενώ από την αρχή του έτους καταγράφει πτώση 9,17%.
Σε 4,72% ή 2,24 δολάρια διαμορφώθηκε η υποχώρηση της τιμής του future Αυγούστου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ, West Texas Intermediate (WTI), για να κατέλθει σε 45,19 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει μέχρι τα 44,87 δολάρια.
Το WTI παρουσίαζει υποχώρηση 11,87% τον τελευταίο μήνα, ενώ το τελευταίο τρίμηνο έχει κερδίσει το 13,10% της αξίας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης