Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Στο 65% η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από τη Fed έως το τέλος του 2016

Goldman Sachs: Στο 65% η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από τη Fed έως το τέλος του 2016
Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής μέσα στον Σεπτέμβρη απαιτεί εκ νέου βελτίωση στις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας
Στο 25% υπολογίζει η Goldman Sachs την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve στη συνεδρίαση του Σεπτέμβρη 2016, μετά και τα νέα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και αγορά εργασίας.
Επίσης, οι αναλυτές της τράπεζας υποστηρίζουν πως η πιθανότητα για αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση του ερχόμενου Δεκέμβρη, είναι 40%.
Ουσιαστικά, οι προβλέψεις της Goldman έμειναν σχεδόν αμετάβλητες, με τη μόνη διαφορά να είναι η λίγο μεγαλύτερη πιθανότητα για αύξηση τον Νοέμβριο.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μέσα στον Σεπτέμβρη θα απαιτήσει εκ νέου βελτίωση στις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας, καθώς και αμελητέες αρνητικές επιπτώσεις από το Brexit.
Θυμίζουμε ότι οι μη αγροτικές θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 287.000 τον Ιούνιο, ενώ αύξηση υπήρξε και στις ωριαίες αμοιβές των εργαζομένων, κατά +0,1% σε μηνιαία βάση (+2,5% σε ετήσια βάση).

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης