Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Ενισχύεται το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων της Fed το 2016, μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

MarketWatch: Ενισχύεται το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων της Fed το 2016, μετά τα στοιχεία για την απασχόληση
Είναι 99% σίγουρο ότι η Fed θα τηρήσει στάση αναμονής στη συνεδρίαση 26-27 Ιουλίου
Μετά τα στοιχεία για την απασχόληση, η αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) το 2016 βρίσκεται εκ νέου στο τραπέζι, συμπεραίνει το MarketWatch, με βάση τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου, στη δημοσιότητα, η αμερικανική οικονομία προσέθεσε 287 χιλ. θέσεις εργασίας τον Ιούνιο του 2016, έναντι εκτιμήσεων για 177 χιλ. νέες θέσεις εργασίας.
«Τα αποτελέσματα σίγουρα ενισχύουν τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων τους προσεχείς μήνες, όχι όμως σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε ο Dean Maki, αναλυτής της Point72 Asset Management, προσθέτοντας πως «η έκθεση για την απασχόληση θα πρέπει να κατευνάσει κάποιους από τους φόβους μελών της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της Fed ότι τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Μαΐου ήταν η αρχή της… τσουλήθρας».
Ο Brian Bethune, καθηγητής οικονομικών στο Tufts University, συμφώνησε: «Προφανώς η έκθεση σπρώχνει την κατάσταση πιο κοντά σε μία αύξηση των επιτοκίων αργότερα μέσα στο έτος».
Ο ίδιος προσέθεσε ότι «οι αγορές αποσυντονίστηκαν μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit) και αντέδρασαν υπερβολικά, ωστόσο αυτά τα στοιχεία θα τις φέρουν σε πιο υγιές έδαφος».
Στη συνέχεια σχολίασε ότι οι αγορές θα αναμένουν πιθανότατα μία αύξηση των επιτοκίων αργότερα το 2016, με τον ίδιο εκτιμά ότι αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο.
Ωστόσο, αυτή η αύξηση δε θα πρέπει να αναμένεται στη συνεδρίαση του Ιουλίου.
«Είναι 99% σίγουρο ότι η Fed θα τηρήσει στάση αναμονής στη συνεδρίαση 26-27 Ιουλίου», τόνισε ο Jim O’Sullivan, αναλυτής της High Frequency Economics, εκφράζοντας την κοινή πεποίθηση των αναλυτών.
Ειδικότερα, όπως σημειώνει το MarketWatch, οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως η Fed θα περιμένει να περάσει η «σκόνη» από το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, προτού λάβει αποφάσεις.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης