Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sapin: «Μη φιλικό» μέτρο η μείωση του εταιρικού φόρου από τη Μ. Βρετανία - Πλήττει τη διαπραγματευτική της θέση

tags :
Sapin: «Μη φιλικό» μέτρο η μείωση του εταιρικού φόρου από τη Μ. Βρετανία - Πλήττει τη διαπραγματευτική της θέση
«Ακόμα και με συντελεστή 15%, δεν θα υπάρξει κάποιο χρηματοπιστωτικό διαβατήριο για τις μεγάλες χρηματοοικονομικές εταιρίες»
Ως «μη φιλικό» μέτρο χαρακτήρισε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις ο Michel Sapin, λίγες ημέρες αφότου ο George Osborne ανακοίνωσε το μέτρο.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε πως η μονομερής αυτή κίνηση εκ μέρους του Λονδίνου, «θα πλήξει τη διαπραγματευτική του ικανότητα» ενόψει των συνομιλιών ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση:
«Δεν είμαι καν σίγουρος ότι θα ήταν καλό για τη Βρετανία να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, σε όρους χρηματοπιστωτικής αξιοπιστίας και ελκυστικότητας με φορολογικά μέτρα».
Επίσης, υποστήριξε πως το μέτρο αυτό ουσιαστικά δεν θα χρησιμεύσει στις χρηματοπιστωτικές εταιρίες του νησιού που είναι θα είναι αποκομμένες από την Ε.Ε.
«Ακόμα και με συντελεστή 15%, δεν θα υπάρξει κάποιο χρηματοπιστωτικό διαβατήριο για τις μεγάλες χρηματοοικονομικές εταιρίες».
Καταλήγοντας, επισήμανε πως η Μεγάλη Βρετανία δεν θα πρέπει άλλο να χρονοτριβεί σε ότι αφορά την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας:
«Ελήφθη μια απόφαση από τον βρετανικό λαό.
Μια απόφαση κυρίαρχη, που οφείλει να είναι σεβαστή και είναι σεβαστή.
Εμείς τη σεβόμαστε αλλά θα πρέπει να τη σεβαστούν και οι βρετανικές αρχές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης