Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ανακούφιση» στις αγορές από την παραίτηση Leadsom - Ενίσχυση της στερλίνας - Ράλι των μετοχών

«Ανακούφιση» στις αγορές από την παραίτηση Leadsom - Ενίσχυση της στερλίνας - Ράλι των μετοχών
Στο +1,06% ο FTSE100, στο 1,2975 δολ. η στερλίνα
Ανακούφιση επικράτησε στις αγορές από τη στιγμή που η Andrea Leadsom αποσύρθηκε από την κούρσα για την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ μέχρι πρότινος η πολιτική αναταραχή είχε σπείρει τον πανικό στις παγκόσμιες αγορές.

Η στερλίνα

Πριν την ανακοίνωση, η στερλίνα, που το πρωί έφτασε ενδοσυνεδριακά κάτω από το 1,29 δολ., οι traders περίμεναν τη δήλωση της Leadsom για την αποχώρηση από την κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών.
Η «παραίτηση» της Leadsom ανοίγει τον δρόμο στην Theresa May, η οποία ήταν στο στρατόπεδο του «remain» κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος, για την ανάληψη της πρωθυπουργίας.
Οι traders στο City εκτιμούν ότι με τη May στο τιμόνι θα περιοριστεί η πολιτική αναταραχή και θα ανακουφιστεί η στερλίνα, η οποία έχει «χτυπηθεί» λόγω του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Από τη στιγμή που η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης της από την ΕΕ, η στερλίνα έχει πέσει σε χαμηλά 31 ετών.
Αυτή τη στιγμή (ώρα 17.00) όμως η στερλίνα βρίσκεται στο 1,2975 δολ. ενισχυμένη κατά 0,18%.

Η πορεία του FTSE100

Ο δείκτης FTSE100 στο Λονδίνο αντέδρασε επίσης ανοδικά μετά την ανακοίνωση της Leadsom, καθώς μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και στον απόηχο του αποτελέσματος ο δείκτης παρουσίασε απώλειες μεγαλύτερες του 8%.
O FTSE100, που έχει σχεδόν πιάσει υψηλό 11μήνου, στις αρχές της συνεδρίασης, ενισχύθηκε περαιτέρω όταν η Leadsom αποσύρθηκε από την κούρσα. Πλέον (στις 17.08) βρίσκεται στις 6.660,45 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,06%, το υψηλότερο σημείο από τις 12 Αυγούστου του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης