Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Εφικτή σύντομα μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διάσωση των ιταλικών τραπεζών

Renzi: Εφικτή σύντομα μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διάσωση των ιταλικών τραπεζών
Dijsselbloem: «Υπάρχουν ζητήματα μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ιταλικές τράπεζες, αλλά αυτό δεν αποτελεί κάτι καινούργιο»
Μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διάσωση των ιταλικών τραπεζών είναι εφικτή και δεν απέχει πολύ, όπως δήλωσε την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 ο Ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi.
Νωρίτερα στην ημέρα, δημοσιεύματα ευρωπαϊκών εφημερίδων ανέφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιταλίας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον τρόπο με τον οποίο θα ανακεφαλαιοποιηθεί η Banca Monte dei Paschi di Siena και άλλες προβληματικές ιταλικές τράπεζες βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ τους για το αν θα υπάρχει συμμετοχή επενδυτών-καταθετών-ομολογιούχων τους σε περίπτωση διάσωσης από το ιταλικό κράτος με χρήματα φορολογούμενων.
Σήμερα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem δήλωσε, ότι θα εναντιωθεί σε διασώσεις τραπεζών με χρήματα φορολογουμένων, καθώς κατά την άποψή του δεν υφίσταται κάποια οξεία κρίση στην ευρωζώνη.
«Υπάρχουν ζητήματα μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ιταλικές τράπεζες, αλλά αυτό δεν αποτελεί κάτι καινούργιο», όπως τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης