Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bernanke: Η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει επιλογές για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής

Bernanke: Η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει επιλογές για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής
H αξιολόγηση του Bernanke προστίθεται σε εικασίες, ότι το Τόκιο θα εξαπολύσει νέο γύρο δημοσιονομικών και νομισματικών μέτρων τόνωσης για την επανεκκίνηση της οικονομίας. 
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει επιλογές για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής, τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, στη συνάντησή του στο Τόκιο με τον πρωθυπουργό Shinzo Abe, απορρίπτοντας το επιχείρημα του τελευταίου, ότι η BoJ δεν έχει "πυρομαχικά".
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Yoshihide Suga, ο κ. Bernanke υποστήριξε, ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας εξακολουθεί να έχει μια σειρά από μέτρα νομισματικής χαλάρωσης στη διάθεσή της.
Σύμφωνα με τον Suga, ο πρώην πρόεδρος της Fed συνιστά στην BoJ να συντονίσει την πολιτική της με τα δημοσιονομικά μέτρα που αποσκοπούν στη στήριξη της βιωσιμότητας της οικονομικής παραγωγής της Ιαπωνίας και να τερματίσει τον αποπληθωρισμό που διαρκεί πάνω από μια δεκαετία.
Παραμερίζοντας την άποψη των ιαπώνων οικονομολόγων, ότι η πολιτική της BoJ έχει φθάσει στα όριά της, η αξιολόγηση του Bernanke προστίθεται σε εικασίες, ότι το Τόκιο θα εξαπολύσει νέο γύρο δημοσιονομικών και νομισματικών μέτρων τόνωσης για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης