Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπεζ Βίβλος Fed: Μέτρια η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ από τις 15/5 - Αδύναμος ο πληθωρισμός

Μπεζ Βίβλος Fed: Μέτρια η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ από τις 15/5 - Αδύναμος ο πληθωρισμός
Οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξεύρεσης ειδικευμένου προσωπικού μεταξύ άλλων στους κλάδους πληροφορικής, βιοτεχνολογίας και φροντίδας υγείας
Με μέτριο ρυθμό αναπτύχθηκε η οικονομία των ΗΠΑ από το μέσον Μαΐου μέχρι τις αρχές Ιουλίου 2016, εν μέσω αδύναμων πληθωριστικών πιέσεων και μικρής κάμψης του ρυθμού αύξησης καταναλωτικών δαπανών.
Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρονται στη νέα Μπεζ Βίβλο (Beige Book) της Federal Reserve που δόθηκε σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 στη δημοσιότητα, μια έκδοση που πρακτικά αποτελεί οικονομική έρευνα στον κόσμο των αμερικανικών επιχειρήσεων από τις 12 ομοσπονδιακές τράπεζες που συνθέτουν την κεντρική τράπεζα του δολαρίου ΗΠΑ.
Σε γενικές γραμμές, οι προοπτικές ανάκαμψης των ΗΠΑ διαγράφονται θετικές σε μεγάλα τμήματα της οικονομίας της χώρας, περιλαμβανομένων των λιανικών πωλήσεων, της μεταποίησης και της αγοράς ακινήτων.
Σύμφωνα με την Μπεζ Βίβλο, οι συνθήκες στην αμερικανική αγορά εργασίας παρέμειναν σταθερές, με την απασχόληση να βελτιώνεται με ήπιο ρυθμό και τους μισθούς να καταγράφουν μέτρια αύξηση.
Οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ φέρονται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξεύρεσης ειδικευμένου προσωπικού μεταξύ άλλων στους κλάδους πληροφορικής, βιοτεχνολογίας και φροντίδας υγείας.
Ασθενής παραμένει ο αμερικανικός πληθωρισμός, αν και οι επιχειρήσεις αναφέρουν αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης