Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στους 237 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στα νοτιοανατολικά της χώρας

Κίνα: Στους 237 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στα νοτιοανατολικά της χώρας
Οι εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν λόγω των αμείωτων βροχοπτώσεων στα νοτιοανατολικά της χώρας έληξαν περισσότερε από 28 επαρχίες
Στους 237 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στην Κίνα κατά την τελευταία εβδομάδα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με σημερινή (15/7) ανακοίνωση των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ενώ οι άνθρωποι που συνεχίζονται να αγνοούνται φτάνουν τους 93.
Αναλυτικότερα, οι εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν λόγω των αμείωτων βροχοπτώσεων στα νοτιοανατολικά της χώρας έληξαν περισσότερε από 28 επαρχίες, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι αρχές δήλωσαν ότι είναι προετοιμασμένες για χειρότερο, ενώ προσπαθούν για το καλύτερο.
«Παρά το γεγονός ότι τα επίπεδα του νερού στον ποταμό Γιανγκτσέ σταδιακά υποχωρούν, εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα», ανέφεραν οι αρχές, διευκρινίζοντας ότι έχουν καταστραφεί περισσότερα από 147.200 σπίτια, με τις άμεσες οικονομικές απώλειες της χώρας να υπολογίζονται στα 147 δισ. γουάν (22 δισ. δολ).
Να σημειώσουμε ότι η κατάσταση παραμένει στο κόκκινο, καθώς οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν και κατά τις επόμενες μέρες, με την κυβέρνηση να έχει επιστρατέψει περισσότερους από 23.000 στρατιώτες, προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης