Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kerry: Η Τουρκία να μας προσκομίσει "αποδείξεις" για τη συμμετοχή του Gulen στην απόπειρα πραξικοπήματος

Kerry: Η Τουρκία να μας προσκομίσει
Ο κ. Kerry προέτρεψε τον Τούρκο ομόλογό του να προσκομίσει "αποδεικτικά στοιχεία" για το ρόλο του κ. Gulen Γκιουλέν και "όχι μόνο ισχυρισμούς".
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν σήμερα Δευτέρα (18/7) από την Άγκυρα, να προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία σχετικά με τις κατηγορίες ότι ο αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια κληρικός Fethullah Gulen βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, προκειμένου να μπορέσει να τον εκδώσει.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ότι η Ουάσιγκτον έλαβε ένα ανεπίσημο αίτημα έκδοσης από την Άγκυρα, σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος Recep Tayip Erdogan ζητάει να επιστραφεί ο Fethullah Gulen στην Τουρκία.
Ο κ. Kerry προέτρεψε τον Τούρκο ομόλογό του να προσκομίσει "αποδεικτικά στοιχεία" για το ρόλο του κ. Gulen Γκιουλέν και "όχι μόνο ισχυρισμούς".
Όπως είπε "πρέπει να δούμε πραγματικές αποδείξεις, που να αντέχουν στα πρότυπα του ελέγχου, που εφαρμόζονται σε πολλές χώρες".
Πρόσθεσε δε, ότι "εφόσον το αίτημα έκδοσης πληροί τα πρότυπα ελέγχου, δεν υπάρχει λόγος να στεκόμαστε εμπόδιο και θα τιμήσουμε τη συνθήκη που έχουμε με την Τουρκία σε σχέση με την έκδοση".
Καταλήγοντας τόνισε, ότι "δεν είχαμε ποτέ ένα τέτοιο αίτημα, ούτε είχαμε τέτοια στοιχεία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης