Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκστρατεία υπέρ της έκδοσης Gulen πραγματοποιούν οι Τούρκοι που μένουν στις ΗΠΑ

Εκστρατεία υπέρ της έκδοσης Gulen πραγματοποιούν οι Τούρκοι που μένουν στις ΗΠΑ
Οι σχετικές αιτήσεις μέχρι στιγμής έχουν ανέλθει στις 16.520, ενώ στόχος είναι έως τις 16 Αυγούστου να φτάσουν τις 100.000
Την έκδοση του ιεροκήρυκα Fetullah Gulen φέρεται να ζητούν αρκετοί Τούρκοι που ζουν στις ΗΠΑ, καθώς από χθες (17/7) έχουν ξεκινήσει την υποβολή του σχετικού αιτήματος στην επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου, καθώς θεωρούν ότι είναι ο υποκινητής του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
Συγκεκριμένα, η αίτηση φέρει τίτλο, «θα ήθελα η κυβέρνησή μας να σταματήσει να παρέχει ένα ασφαλές καταφύγιο για τον Fetullah Gulen και να τον παραδώσει στην Τουρκία», ζητώντας παράλληλα από την αμερικανική κυβέρνηση να συνεργαστεί με την αντίστοιχη της Τουρκίας στο σχετικό ζήτημα.
Μέχρι στιγμής, οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 16.520, ενώ προκειμένου να υπάρξει επίσημη απάντηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, θα πρέπει μέχρι τις 16 Αυγούστου να έχουν φτάσει τουλάχιστον τις 100.000.
Να σημειώσουμε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει από την Ουάσινγκτον να εκδώσει τον Gulen, με την αμερικανική πλευρά να απαντάει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί χωρίς τις σχετικές αποδείξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης