Τελευταία Νέα
Διεθνή

B. Obama: Το αίτημα για έκδοση του Gulen πρέπει να είναι σύμφωνο με την αμερικανική νομοθεσία

B. Obama: Το αίτημα για έκδοση του Gulen πρέπει να είναι σύμφωνο με την αμερικανική νομοθεσία
Η τουρκική κυβέρνηση έχει αιτηθεί κι επίσημα την έκδοση του ιεροκήρυκα, καθώς θεωρείται από τον Tayyip Erdogan ως ο υποκινητής του αποτυχημένου πραξικοπήματος 
Το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση του Fethullah Gulen στην Τουρκία πρέπει να είναι σύμφωνο με την αμερικανική νομοθεσία, ανέφερε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Πρέπει να παρουσιαστούν αποδείξεις για την έκδοση του Gulen», ανέφερε ο πλανητάρχης, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν απόλυτα την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας.
Η κυβέρνηση του Tayyip Erdogan έχει αιτηθεί κι επίσημα την έκδοση του ιεροκήρυκα στην Τουρκία, καθώς θεωρείται από τον «σουλτάνο» ως ο υποκινητής του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Ωστόσο, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δε φαίνεται να ανταποκρίνονται στις ορέξεις του Erdogan, ξεκαθαρίζοντας, προς το παρόν, ότι δεν θα υπάρξει καμία κίνηση σε ό,τι αφορά την έκδοση του Gulen.
Σε περίπτωση που όμως γίνει κάτι τέτοιο, ο Gulen θα κινδυνεύσει ακόμα και με θανατική ποινή, καθώς η τουρκική κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες να επαναφέρει την εσχάτη των ποινών.
Αναφέρεται πως η τουρκικές Αρχές έχουν συλλάβει ή θέσει σε διαθεσιμότητα πάνω από 60.000 άτομα, στο πλαίσιο της «εκκαθάρισης» που επιχειρεί ο Erdogan μετά το πραξικόπημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης